Atatürk
    Haberler
Genel Müdürümüz Ali Karagöz, Kırklareli İlinde Düzenlenen Meslekî Eğitim Toplantısına Katıldı, Genel Müdürlüğümüze Bağlı Okulları Ziyaret Etti.

Meslekî ve Teknik Eğitim Genel Müdürü Ali KARAGÖZ, Kırklareli İlinde bir dizi ziyaret gerçekleştirdi.

Genel Müdürümüz Ali KARAGÖZ, Kırklareli programında ilk olarak Programlar ve Öğretim Materyalleri Daire Başkanı Mehmet BAL ile birlikte Kırklareli İl Milli Eğitim Müdürlüğünü ziyaret ederek, İl Milli Eğitim Müdürü Hilal Liliyar ÖZEFSUN'la bir süre görüştü.

Genel Müdürümüz Ali KARAGÖZ, daha sonra Programlar ve Öğretim Materyalleri Daire Başkanı Mehmet BAL, Kırklareli İl Milli Eğitim Müdürü Hilal Liliyar ÖZEFSUN'un iştirakleriyle Kırklareli Valisi Birol EKİCİ' yi makamında ziyaret etti. Ziyarette Kırklareli İli mesleki eğitim çalışmaları, yürütülen faaliyetler, planlamalar ve projeler hakkında konuşuldu.

Okul ziyaretleri kapsamında mesleki ve teknik Anadolu liselerinde öğretmen ve öğrencilerle bir araya gelmek amacıyla ilk olarak Kırklareli'nin en köklü ve tarihi okullarından Kırklareli Mimar Sinan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesine geçildi. Burada okul idaresi, öğretmen ve öğrencilerle bir araya gelen Genel Müdürümüz, yürütülen çalışmaları yerinde görmek amacıyla atölye alanlarını gezdi. Bilişim Teknolojisi, Elektrik-Elektronik Teknolojisi, Makina Teknolojisi, Metal Teknolojileri ve Mobilya ve İç Mekan Tasarım alanlarını ziyareti ile faaliyetleri yerinde inceleme fırsatı buldu.

Daha sonra Kırklareli Mesleki Teknik Anadolu Lisesi ve Yahya Kemal Beyatlı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ni ziyaret eden Genel Müdürümüz Ali KARAGÖZ, öğretmen ve öğrencilerle bir araya geldi. Burada Konaklama ve Seyahat Hizmetleri Alanı, Yiyecek İçecek Hizmetleri Alanı, Ekmek Üretim Tesisi, Hardaliye Üretim Tesisi, Güzellik ve Saç Bakım Alanı, Moda Tasarım Teknolojileri Alanlarını ziyaret etti.

Genel Müdürümüz Ali KARAGÖZ ziyaret programının devamında Kırklareli Organize Sanayi Bölge Müdürlüğünün ev sahipliğinde düzenlenen; Kırklareli Valisi Birol EKİCİ, Kırklareli Belediye Başkanı Derya BULUT, AK Parti Kırklareli Milletvekili Ahmet Gökhan SARIÇAM, sektör temsilcileri, İl Protokolü, STK Temsilcileri, Mesleki ve Teknik Eğitim Okul Müdürleri, İlçe Milli Eğitim Müdürleri ve ortaokul müdürlerinin katıldığı toplantıya katıldı. Toplantıda bir konuşma gerçekleştiren Genel Müdürümüz Ali KARAGÖZ, Mesleki eğitim, geleceğin inşasında temel taşlardan biridir. Yetenekli çocuklarımızı yönlendirip geliştirerek, toplumumuzu güçlendiririz. Mesleki eğitim, geleceğe güvenle bakmamızı sağlayacak anahtardır. Mesleki Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü olarak politika belgesinin hazırlandığını ve bu sürece tüm paydaşların dâhil edilmesi gerektiğinden bahsetti. Bilindiği üzere Bakanlığımız tarafından geçen hafta “Türkiye Yüz Yılı Maarif Modeli” hayata geçirildi. Türkiye Yüz Yılı Maarif Modelinde Mesleki teknik eğitimde kendi kültürümüzle birlikte her bir meslek erbabını yetiştirmek üzere yapılacak çalışmalara vurgu yaptı.

Genel Müdürümüz Ali KARAGÖZ, son olarak Lüleburgaz ilçesine geçerek, Lüleburgaz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde incelemelerde bulunarak Kırklareli İl ziyaretini tamamladı.