Çorlu Ahi Evran Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde Döner Sermaye İşletmesi bünyesinde Mesleki ve Teknik Okullarımızda özellikle Endüstriyel Otomasyon ve Makine/Tasarım Teknolojileri alanlarının ihtiyaç duyduğu ‘’Eğitim Setleri‘’ üretilmektedir. Bakanlığımız ile TOBB arasında imzalanan işbirliği protokolü çerçevesinde proje okulu olan okulumuz yüksek üretim ve teknik kapasitesi, alanlar arasındaki örnek sayılabilecek işbirliğinin yaratmış olduğu sinerji ile önemli çalışmalar yürütmektedir.
Okulumuz şu anda Ergene ilçemizde bulunan Eren Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bünyesinde yeni açılan Endüstriyel Otomasyon Teknolojileri Alanı için 265.903,00 TL tutarındaki Eğitim Setlerinin üretimini yaparak okullar arası işbirliğine de güzel bir örnek teşkil etmektedir. Öğretmenlerimiz bugüne kadar öğrencileriyle birlikte toplam 7 adet eğitim seti imalatı yaptı. Okulumuz talep doğrultusunda üretimi arttıracak gerekirse seri üretime geçebilecek teknik kapasiteye sahiptir.
Bu üretim sürecinde 14 Öğrenci, 10 Öğretmen, 3 İdari birim yetkilisi olmak üzere toplamda 27 kişi yer aldı. Yapılan imalat sürecinde öğretmenleriyle birlikte çalışan öğrencilerimizin 1 asgari ücrete kadar gelir elde etmeleri mümkündür. Bunun yanında öğrencilerimiz gelişen teknolojiyi bizzat üretim aşamasında deneyimlemekte, kendilerini geliştirmekte ve sektörün ihtiyaç duyduğu kalifiye işgücü ihtiyacının karşılanması yönünde önemli kazanımlar elde etmektedir.
Bu Eğitim Setleri ile öğrenciler:
Kumanda eğitim seti öğrenciye; iş sağlığı ve güvenliği tedbirleri doğrultusunda elektrik makineleri ve kontrol sistemlerini kullanma ile ilgili bilgi ve becerilerin kazandırılmasını amaçlamaktadır.
Öğrenciler kontaktörü tanır, inceler, kontaktör üzerindeki açıklamalara göre kontak çeşitlerini öğrenir ve gerçek bağlantı yapar.
Öğrenciler kontaktörün gerçek bağlantısını yapar ve kontaktörü tanır.
Otomasyon eğitim seti PLC gibi endüstriyel kontrol cihazlarının bağlantılarını, yazılımlarını ve devreye alınması konularında eğitim vermek için tasarlanmış eğitim setidir.
Öğrenciler elektronik komponentleri seçer, devre bağlantısını yapar ve devresini test eder.
Sabit ve ayarlı dirençler ile OHM Kanunu, Kirşofun Gerilimler Kanunu (Seri Devre), Kirsoşun Akımlar Kanunu (Paralel Devre) ve karışık devre (Seri - Paralel) uygulamalarını yaptıktan sonra ölçüm nokltarı yardımıyla akım, gerilim ve direnç ölçüm deneylerini yapabilirler.
Otomasyon eğitim seti nde fazlar arası 50V AC ve faz nötr arası 28,9 V AC olduğundan Eğitim Setinde kesinlikle çarpılma yaşanmaz.
AC KONTAKTÖR
TERMİK RÖLE
ZAMAN RÖLESİ MODÜLÜ
SAĞ SOL RÖLESİ MODÜLÜ
YILDIZ ÜÇGEN RÖLESİ MODÜLÜ
AÇ KAPA ŞALTER MODÜLÜ
ENVERSÖR ŞALTER MODÜLÜ
YILDIZ ÜÇGEN ŞALTER MODÜLÜ
TRİFAZE AC MOTOR
BUTON MODÜLÜ
SİNYAL LAMBASI MODÜLÜ
BESLEME DAĞITIM MODÜLÜ
SINIR ANAHTARI MODÜLÜ
Gibi eğitim süresince ihtiyaç duyulacak kazanım eğitimlerini karşılarlar.