Atatürk
    BAŞARI HİKAYELERİ
İTÜ MTAL 2030’lara Damga Vurma Konusunda İddialı

İTÜ MTAL otonom raylı sistem araçları yarışmasında da birincilik ödülü alarak 2030’lara damgasını vurma konusunda iddialı olduğunu gösterdi.

Meslek liseleri Avrupa mesleki beceriler ve yeşil mutabakat çalışmalarına önemli katkı sağlıyor. Okullar yıl boyu yaptıkları proje çalışmalarını bilhassa sene sonlarında sergiliyorlar. TÜBİTAK destekleri ile ülkemizde bilim, teknoloji, araştırma ve geliştirme kültürü yaygınlaştırılıyor.

İTÜ MTAL Ödüller Almaya Devam Ediyor

Otonom Raylı Sistem Araçları Yarışmasında İTÜ MTAL birinci oldu. Henüz 3 yaşında olmasına rağmen birçok ulusal veya uluslararası alanda yapılan çalışmalarda ödül alan proje, İTÜ MTAL otonom raylı sistem araçları yarışmasında da birincilik ödülü alarak 2030’lara damgasını vurma konusunda iddialı olduğunu gösterdi. Beşiktaş Sakıp Sabancı Anadolu Lisesi ve Metro İstanbul ile işbirliği içerisinde 11 Haziran tarihinde lise düzeyindeki öğrencilere hitaben “Otonom Raylı Sistem Araçları” yarışması düzenlendi. Bu yarışmada takımlar, önceden belirlenmiş ölçülere göre tasarladıkları araçları ile raylar üstünde rekabet ettiler. Araçlar, otonom bir şekilde önceden belirlenmiş iki nokta arasında en hızlı şekilde hareket ederek doğru noktaya olabildiğince yakın şekilde durmaya çalıştı. Beşiktaş Belediyesi destekleri ile BeeTech takımı olarak yarışmaya katılan İTÜ MTAL öğrencilerinden Mert Burak Mutlu ve Mustafa Dinkçi hazırladıkları çalışmayla birincilik ödülünü almaya hak kazandılar. Yarışmada ikincilik ödülünü İSOV Dinçkök MTAL ve üçüncülük ödülünü Galatasaray Lisesi kazandı.