Atatürk
    Haberler
26 Eylül tarihi itibariyle öğrenciler, e-Okul Sistemi üzerinden meslek alanlarına geçiş  için tercihlerini yapmaya başladılar. Tercihler 1 Ekim 2020tarihine kadar devam edecektir.

Mesleki ve teknik ortaöğretim kurumlarının Anadolu meslek programı 9 uncu sınıfa yerel yerleştirme ile kayıt yaptırmış öğrencilerin meslek alanlarına geçiş işlemlerinin nasıl yapılacağı ile ilgili Kılavuz daha önce yayımlanmıştı.

Bu bağlamda; 2020-2021 eğitim-öğretim yılının başladığı ilk iki hafta içinde öğrencilere meslek derslerine denk gelen ders saatlerinde meslek alanları tanıtımları yapılarak, okul yönetimince belirlenen program dahilinde meslek alanları ve mesleki eğitim merkezi programları hakkında bilgilendirme yapılmaktadır.

26 Eylül tarihi itibariyle öğrenciler, e-Okul Sistemi üzerinden meslek alanlarına geçiş için tercihlerini yapmaya başladılar. Tercihler 1 Ekim 2020tarihine kadar devam edecektir.

Yerleştirme işlemleri, OBP (Ortaokul Başarı Puanı) ve tercih sıraları dikkate alınarak öncelikli olarak kendi okulu içindeki alanlara yapılacaktır. OBP' nin eşitliği hâlinde sırasıyla, 8'inci, 7'nci ve 6'ncı sınıflardaki Yılsonu Başarı Puanı (YBP) üstünlüğüne, 8'inci sınıfta özürsüz devamsızlık yapılan gün sayısının azlığına, tercih önceliğine ve öğrencinin doğum tarihine göre yaşı küçük olana bakılarak yapılacaktır. Boş kontenjan kalması halinde diğer okullardan alan tercihi yapan öğrenciler de OBP ye göre merkezi sistem ile yerleştirilecektir.

Yerleştirme sonuçları e-Okul Sisteminden 2 Ekim 2020 tarihinde ilan edilecektir.

Mesleki ve Teknik Ortaöğretim Kurumlarında AMP 9 uncu Sınıfa Yerel Yerleştirme ile Kayıt Olan Öğrencilerin Meslek Alanlarına Geçiş, Tercih ve Yerleştirme İşlemleri Kontenjan Listeleri İçin Tıklayınız

Anadolu Meslek Programı Alan Tercih İşlemleri Nasıl Yapılır Öğrenmek İçin Tıklayınız

Anadolu Meslek Programı Alan Tercihi Yapmak İçin Tıklayınız