Atatürk
    Haberler
Koronavirüse karşı Antalya'daki meslek liseleri, fabrika gibi çalışıyor.

Koronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında Antalya'daki mesleki ve teknik liseler ile halk eğitim merkezleri adeta fabrikaya döndü. İsmet İnönü Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile Muratpaşa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde günde ortalama bin 500 civarı maske üretimi yapılıyor.

Olgunlaşma Enstitüsü ve il genelindeki 10 halk eğitim merkezinde de 5 bin civarı günlük maske üretimi var. Ayrıca, Organize Sanayi Bölgesi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde günde 13 bin litre dezenfektan üretilmekte.

İl Milli Eğitim Şube Müdürü Recep Yıldız, koronavirüs salgını nedeniyle hem kamu kurum ve kuruluşların ihtiyacını karşılamak üzere yaklaşık 10 gün önce üç mesleki ve teknik lise ile 10 halke eğitim merkezi ve Olgunlaşma Enstitüsü'nde maske ve deznefektan üretimine başlandığını kaydetti.

OSB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde yaklaşık 10 gün önce dezenfektan üretimine başlandığını belirten Yıldız, günlük dezenfektan üretim miktarının ise 13 bin litre olduğunu kaydetti. Yıldız, ürettiğimiz maskeler ve dezenfektan, valiliğimiz aracılığıyla ihtiyacı olan kamu kurum ve kuruluşları ile vatandaşlarımıza dağıtılıyor, dedi.