Atatürk
    Haberler
Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası Kemancı koltukları Beypazarı İlçesinde Fatih Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde yapıldı.

Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası koltukları Beypazarı İlçesinde yapıldı.


Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası Kemancı deneme bonusu koltukları daha öncesinde yurt dışından getirtildiği ve bunun karşılığına yüklü miktarda paralar ödendiği öğrenilirken, bu koltukların Beypazarı İlçesinde yapılıp, yapılamayacağının araştırılması üzerine, Beypazarı Fatih mesleki Teknik Anadolu Lisesi atölyelerinde başlatılan çalışma ile Cumhurbaşkanlığı Senfoni orkestrası kemancı koltuklarını istenildiği gibi imal edildi.

Genel anlamda fiyat belirtilmez iken, Yurtdışından gelen koltuklardan çok daha ucuza ve sağlam yapıldığı öğrenildi.

Okul müdürü Nuri Caner, kendilerine böylesi bir teklifin gelmesi üzerine hemen atölyede çalışmalar başlayarak, istenilen kalite ve standartlarda ilk olarak 100 adet Kemancı koltuğunu yaptıklarını söyledi.

Kültür Bakanlığı, Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrasının yeni yapılacak binalarında kullanılmak üzere, Kemancı koltukları yapım işinin kendilerine geldiğini belirten Okul müdürü Nuri Caner şu ifadelere yer verdi:

“Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrasının yeni yapılacak binalarında kullanılmak üzere, Cumhuriyetimizin 100. Kuruluş yıl dönümü münasebetiyle, yeni oluşturulan binalarında hizmet verecek kemancı koltuklarını yaptık. Beypazarı Fatih mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Metal teknolojileri alanı, Mobilya Teknolojisi alanı ve Makine Teknolojisi alanlarının ortaklaşa yaptıkları çalışma ile ortaya çıkmış bir ürün. Tabi bunu yaparken, Senfoni orkestrasındaki müzisyenlerle de görüşmede bulunduk. Onlarında fikrini alarak, böylesi bir ürünün üretimini gerçekleştirdik. İlk olarak 100 adet yaptık. Koltukların, kalıplarını da yaptıktan sonra istedikleri kadar imalatta bulunacağız.”

İlçe Milli Eğitim Müdüründen teşekkür:

İlçe Milli Eğitim müdürü Hürrem Dursun’da Koltukların Gönderilmesi öncesinde okula gelerek Koltukları incelerken, bu başarılı çalışmaları dolayısıyla okul müdürü Nuri Caner Başta olmak üzere öğretmenleri tebrik etti.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Dursun, şunları kaydetti:

“Böylesi önemli bir çalışmayı eksiksiz ve kaliteli olarak tamamlayan başta okul idaresi ve öğretmenlerine çok teşekkür ediyorum. Koltukları inceledim ve çok güzel buldum. Ayarlama mekanizması ve döşemesi, estetik görünümüyle harika bir ürün.”