Atatürk
    Haberler
Demirören Medya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Öğrencilerini Bekliyor

Zengin müfredatla dünya standartlarında çağdaş medya eğitimi verecek olan Demirören Medya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, ilk öğrencileriyle buluşmaya hazır. 2022-2023 eğitim öğretim döneminde ders başı yapacak öğrenciler, geleceğin medyasını şekillendirecek yetkin elemanlar olarak yetiştirilecek.

Demirören Medya Center içerisinde yer alan Demirören Medya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, 2022-2023 eğitim öğretim döneminde ilk öğrencilerini kabul edecek. Lisede eğitim görme hakkı kazanan öğrenciler, mesleği Hürriyet, Milliyet, CNN Türk, DHA, Kanal D, Posta, Fanatik ve D-Smart gibi Türkiye’nin en büyük medya kuruluşlarında, sektörün duayenlerinden ve onlarla birlikte çalışarak öğrenecek. Gazetecilik ve Radyo-Televizyon olmak üzere iki bölümle eğitim verilecek devlet lisesinde ayrıca öğrencilere Yemek ve servis imkanı ücretsiz olarak sağlanacak.

Okulun açılışında da bulunan Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Demirören Medya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile ilgili şu açıklamayı yaptı:

"Mesleki teknik anadolu liseleri üretimin yapıldığı, inovatif çalışmaların yapıldığı, yurt dışına ihracatların yapıldığı çok farklı Ar-Ge merkezlerinin öğrencilerimizin gelişimine destek verdiği bir Okul türüne dönüştü. Artık mesleki eğitimde yeni bir hikaye, yeni bir başarı hikayesi ortaya çıkıyor. Artık akademik olarak başarılı öğrencilerin de tercih ettiği, hatta fen liseleriyle rekabet edebilen öğrencilerin tercih ettiği bir okul türüne dönüşüyor. Yıllardan beri mesleki eğitimle ilgili o sıkıntılı süreçler değil, yeni bir dönemin güzellikleri tüm Türkiye’ye yayılmaya başlıyor.

BAKAN ÖZER: CİDDİ RAĞBET OLACAK

Demirören Medya ile ilgili atmış olduğumuz bu çok önemli adım Türkiye’deki medya alanındaki ilk adım. Medyanın tam içinde. İşletmelerde, fabrikalarda, mesleki eğitimle ilgili açılım yapıyorsak burada da medyanın tam içerisinde, öğrencilerin yabancı dil eğitimi aldıkları, hazırlık sınıfında okudukları, medyada aktif olarak çalışan gazetecilerimizin, duayen isimlerin derse girdiği ve o atmosferin, o iklimin olduğu yerde öğrencilerin eğitim aldıkları bir Türkiye’de ilk adım Demirören Medya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi. Buraya da ciddi rağbet olacak. Çünkü çok az sayıda Öğrenci alınacak. İstihdam garantili bir mesleki eğitim olacak, medyayla ilgili insan kaynağını yetiştirmek için. Tüm öğrencilerimizi, medyaya ilgi duyan, bu alanda kariyer planlaması yapan tüm başarılı öğrencilerimizi bu lisemize bekliyoruz."