Atatürk
    Haberler
GENEL MÜDÜRLÜĞÜMÜZE BAĞLI ATÖLYE VE LABORATUVAR ÖĞRETMENLERİ YARALARI SARMAK İÇİN DEPREM BÖLGESİNE GİTTİ

Yüzyılın felaketi Kahramanmaraş depreminde hasar görmüş okullarımızın onarımı ve afetzede vatandaşlarımızın konaklama merkezlerini düzenlemek üzere atölye ve laboratuvar öğretmenlerimiz Gaziantep, Adıyaman, Hatay ve Kahramanmaraş başta olmak üzere on ilimizde gönüllü olarak görev almaktadır. Deprem bölgesinde konteyner / çadır kentlerin ve konteyner sınıfların inşası ve bunların elektrik, su tesisat işleri öğretmenlerimiz tarafından yapılmaktadır.

Bölgede yapılan keşifler sonucu bazı klimalar sökülerek sahra hastanesinin eczanesine montajı yapılmıştır. Öğretmenlerimizin görev almış oldukları bölgede sahra hastanesinin iki konteyneri çamaşırhaneye dönüştürülerek pis ve temiz su tesisatı çekilerek makineler kurulmuştur. Hatay Milli Eğitim Müdürlüğünün yeni koordinasyon merkezi olarak kullanılacak olan alt sınıfların asma tavanlarının tamiratı yapılarak kullanılır duruma getirilmiş ve bu binalara temiz su için su depoları kurulmuştur. Ayrıca az hasarlı olan pek çok sınıfın asma tavanları ve su depoları tamir edilmiş, klima ve elektrik işleri yapılmıştır.

Deprem bölgesinde hazırlanmış olan afet sınıfları için öğretmenlerimiz akıllı tahta ve bilgisayar kurulumlarına devam etmektedir.

Deprem bölgesinde gönüllü olarak görev alan ve almaya devam etmekte olan atölye ve Laboratuvar öğretmenlerimize fedakârca çalışmalarından ve emeklerinden dolayı teşekkür ederiz.