Atatürk
    Haberler
Girişimcilik ve Fütüvvet Temalı Afiş Yarışması Başlıyor!

Meslekî ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü koordinesinde “Girişimcilik ve Fütüvvet” temalı afiş yarışması düzenlenmektedir. Bu etkinlikle, gençlerimizin sosyal ve kişisel gelişimlerine katkıda bulunmak, girişimcilik bilinci ve fütüvvet anlayışı konusunda farkındalığı artırmak hedeflenmektedir.

Fütüvvet, toplumsal dayanışmayı, cömertliği ve insanî erdemleri ön planda tutan bir anlayış olarak, geçmişten günümüze yol haritası görevi görmektedir. Girişimcilik ise fırsatların belirlenmesi ile başlayan, kaynakların verimli kullanılmasıyla yeni oluşumların meydana geldiği ve fırsatların değere dönüştürüldüğü dinamik bir süreçtir. Bu yarışma ile öğrencilerimizin millî ahlâkı güçlü kılan bir toplum inşa etme yolunda adımlar atmalarını teşvik ederek, aynı zamanda girişimciliğe olan bakış açılarını geliştirmelerine ve farkındalıklarının artırılmasına katkı sunarak, bu farkındalığı dijital olarak yansıtmaları amaçlanmaktadır.

Girişimcilik ve Fütüvvet” temalı afiş yarışması, Meslekî ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğüne bağlı okul ve kurumlarda eğitim gören öğrencilerin katılımına açıktır. Öğrenciler, girişimcilik ve fütüvvet temalarını yansıtan özgün afiş tasarımları ile yarışmaya katılabilirler. Detaylı bilgi ve katılım şartları, resmi web sitemizde yer almaktadır.

Yarışma sonucunda seçici kurul tarafından belirlenerek dereceye giren afişler, fütüvvet ve girişimcilik değerlerinin tanıtılmasında önemli bir rol oynayacak ve gençlerimize ilham verecektir.

Yarışma Şartnamesine ulaşmak için tıklayınız.

Bağlantı: www.meslegimhayatım.meb.gov.tr – www. mtegm.meb.gov.tr