Atatürk
    Haberler
Güney Kore Jeollanam Eyaleti Eğitim Ofisinin Deprem Bölgesindeki Mesleki ve Teknik Lise Öğrencilerine Yönelik Eğitim Programı Başladı

Güney Kore Jeollanam Eyaleti Eğitim Ofisi tarafından 6 Şubat 2023 depreminden etkilenen illerden yiyecek içecek hizmetleri ile bilişim teknolojileri alanında 10 ve 11’inci sınıf seviyesinde öğrenim gören 16 kız öğrenci için mesleki eğitim programı planlandı. Eğitim programı süresince öğrencilerin tüm masraflarının Jeollanam Eyaleti Eğitim Ofisi tarafından karşılanacağı belirtildi. Meslekî ve teknik ortaöğretim kurumlarının yiyecek içecek hizmetleri ile bilişim teknolojileri alanlarından öncelikli olarak yoğunlaştırılmış eğitim kapsamında olan okulların 10’uncu sınıf seviyesinde öğrenim gören kız öğrencilerden 16 öğrenci ve iyi derecede İngilizce bilen iki alan öğretmeni belirlendi.

Program dâhilinde öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz Ankara Gölbaşı Mogan Meslekî ve Teknik Anadolu Lisesi’nde Bakan Yardımcımız Celile EREN ÖKTEN ve Genel Müdürümüz Ali KARAGÖZ ile bir araya geldiler. Öğrencilerimiz ve öğretmenlerimizle eğitim programı üzerine konuşuldu ve tecrübe aktarımı yapıldı. Daha sonra öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz Güney Kore’ye uğurlandı. Güney Kore’de karşılanacak olan öğretmen ve öğrencilerimiz gerçekleştirilecek karşılama ve gezi programının ardından 19 Mayıs 2024 tarihinde Seul Türkiye Cumhuriyet Elçiliği eşliğinde 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Etkinliği’ne katılım gerçekleştirilecek. 20 Mayıs 2024 tarihinde öğrencilerimizin eğitimi süreci başlayacak ve 10 Ağustos 2024 tarihinde ülkemize dönecekler.