Atatürk
    Haberler
Hükümet Konağı'nın Yemekleri Meslek Lisesinden

Küçükköy Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Yiyecek İçecek Hizmetleri bölümü öğrencileri ve öğretmenleri Gaziosmanpaşa Hükümet Konağı'nın öğle yemeklerini yapıyor. Konağın -1. Katına okul adına açılan işletmede öğrenciler mutlu öğretmenler mutlu, Hükümet Konağı'nda çalışan burada yemek yiyen memurlar daha mutlu. 

"ÜRETEN OKUL OLARAK ÜLKEMİZE HİZMET ETMEYE DEVAM ETMEK İSTİYORUZ"

Okul Müdürü Gülfem Yelenlibağ: "İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nden Mesleki Teknik olarak bize böyle bir talep geldi. Biz de talep doğrultusunda nerelerde böyle bir projeyi değerlendirebiliriz diye düşündük, çalışmalara başladık. İl Milli Eğitim Müdürlüğü'müzün destekleriyle ilçemizde yeni açılmış olan Gaziosmanpaşa Hükümet Konağı'nın yemeklerini yapmaya talip olduk. Gaziosmanpaşa Kaymakamlığımız ile birlikte mayıs ayında bir protokol imzaladık. Küçükköy Mesleki Teknik ve Anadolu Meslek Lisesi Yiyecek İçecek Hizmetleri alanında 11. Sınıf öğrencileri yaz stajı görmekteler. Öğrencilerimizin burada sunduğu hizmetler yaz stajı yerine geçiyor ve bunun karşılığında belli bir miktar ücret alıyorlar. Yiyecek içecek Hizmetleri bölümündeki öğretmenleriyle birlikte öğrencilerimiz mutfağa giriyor. Öğretmenlerine yardım ediyorlar. Öğrencilerimiz burada staj görebilmek için bir yarış halindeler. Üreten okul olarak biz ülkemize hizmet etmek istiyoruz. Bu kurduğumuz işletme ile hem öğrencilerimiz deneyim sahibi oluyorlar hem de Hükümet Konağı'nda çalışan memurlar temiz sağlıklı yiyecekler yiyorlar. Mutfağımızdaki sebzeden yağa her şey en doğalından."

"MESLEK LİSELERİNE OLAN ÖNYARGIYI YIKTIK"

"Burayı öğrenci ve öğretmenlerimizle birlikte boyadık, duvarlarını süsledik. Duvarları kaplayan tabaklar Özel Eğitim öğrencilerin çalışmaları. Gece gündüz demeden burayı nasıl daha güzel bir hale getiririz diye çabaladık. Öğrencilerimiz her gün heyecanla yanımıza geliyordu "Hocam duvar için bu renk nasıl, masaları nasıl koyalım, şu sağlıklı yemeği de yapalım mı?" Diye. Öğrencilerimin gözündeki heyecanı, isteği, mutluluğu görmek en güzel duygu. Öğrencilerimiz liseye girecek yakınlara mutlaka bizim okulumuza gelmelisiniz diyorlar. Biz meslek liselerine olan önyargıları yıktık."

"VELİLER OKULUMUZA KAYIT YAPTIRMAK İÇİN YARIŞ HALİNDE"

"Aileler okulumuzun böyle atılımlar yapmasını, medyada maske ihracatı yapmamızdan dolayı çok yer almamızdan dolayı çok memnun. Çocuklarının öğrenerek bizzat işin mutfağında aktif rol alarak okul okuduklarını gördüğü için 2021-2022 eğitim öğretim yılında bizim okulumuza kayıt yaptırmak için yarış halindeler. LGS sınavından sonra okula ziyarete gelen veliler var. Bize diyorlar ki "Okulunuz maske yapmış, okulunuzda maske üretimi yapıp yurtdışına ihraç etmişsiniz, buradaki öğrenciler çok mutluymuş..." bunları duymak bir öğretmenin en büyük gurur kaynaklarından."

"BU YAŞIMDA DEVLETİMİZE HİZMET ETTİĞİM İÇİN ÇOK GURURLUYUM"

Küçükköy Mesleki ve Teknik Anadolu lisesi 11. Sınıf öğrencisi Elif İlkin Boz: "Bölümümüzün gerekliliği olarak bir işletmede staj görmemiz gerekiyordu. Öğretmenlerimiz bize Hükümet Konağı'nın yemeklerini yapabileceğimizden bahsetti ve bu beni çok heyecanlandırdı. Okulumla birlikte böyle bir projede yer aldığım için çok mutluyum. Hayatım boyunca unutamayacağım bu deneyim için okuluma çok teşekkür ediyorum." İfadelerini kullandı.

Küçükköy Mesleki ve Teknik Anadolu lisesi 11. Sınıf öğrencisi Kübra Erdoğan: "Bu projede olduğum için çok heyecanlıyım. Her gün mutlulukla geliyorum. Okuluma, devletimize, emeği geçen herkese teşekkür ederim. Bu yaşta devletimize verdiğimiz hizmetten dolayı çok gururluyum. Bu proje hepimiz için çok büyük bir kazanç" dedi.

"İYİ Kİ YEMEKLERİMİZİ ÖĞRENCİLER YAPIYOR"

Gaziosmanpaşa İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Uzantı SABAH'a yaptığı açıklamada KMTAL mutfaktan çok memnun olduğunu belirterek konuşmalarına şöyle devam etti: "Gaziosmanpaşa Küçükköy Mesleki Teknik ve Anadolu Lisesi Hükümet Konağı'mıza şahane bir işletme açtı. Öncelikle Gaziosmanpaşa Kaymakamı Numan Hatipoğluna teşekkür ediyorum. Biz bu proje başlamadan önce "acaba"larla doluyduk. Nasıl olacağını kestiremiyorduk. Fakat şimdi "iyi ki"lerle doluyuz. Yemeklerimizin çok lezzetli olduğu konusunda çok iddialıyız. İyi ki yemeklerimizi öğrenciler yapıyor. Hem onlar eğitim görüp pratik yapıyorlar hem de biz çok lezzetli sağlıklı, temiz yemekler yiyoruz. Bir taşla iki kuş. Bu işletme hem göze hem midemize hitap ediyor. Tüm misafirlerimizi davet ediyoruz. Öğrencilerimizin ve öğretmenlerimizin ellerine emeklerine sağlık."