Herkesin Bir Mesleği Olmalı Atatürk
    Haberler
MEB ULUSLARARASI GASTRONOMİ FESTİVALİ VE AŞÇILIK YARIŞMASI FİNALLERİ BAŞLADI...

"MEB Uluslararası Gastronomi Festivali ve Aşçılık Yarışması" ile geleceğin usta şefleri Türk Mutfağının eşsiz lezzetlerini dünyaya tanıtıyor.

Millî Eğitim Bakanlığı Meslekî ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü'nün koordinasyonunda, Türkiye Otelciler Birliği (TÜROB) ve Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) iş birliğiyle bu yıl ikincisi düzenlenen "MEB Uluslararası Gastronomi Festivali ve Aşçılık Yarışması", Türk mutfağının geleneksel lezzetlerini dünyaya tanıtırken, mesleki ve teknik eğitim öğrencilerinin yeteneklerini sergileme fırsatı sunuyor.

Türkiye'nin dört bir yanından ve 7 Ülkeden Şef Adayları İstanbul'da Yarışıyor

Bugün İstanbul'da başlayan uluslararası yarışmada, Azerbaycan, Hırvatistan, Kırgızistan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Özbekistan, Romanya ve Tunus'tan gelen genç şef adayları, Türkiye'nin 16 gastronomi bölgesinde yapılan yarışmalarda dereceye girerek başarılı olan mesleki ve teknik Anadolu lisesi yiyecek içecek hizmetleri alanı öğrencileri birbirinden özel yemek tarihleri ile maharetlerini sergiliyor. 4'ü özel eğitim meslek okulu olmak üzere toplam 413 ekibin başvurduğu yarışmada 27 ekip finalde mücadele ediyor.

Köklerden Geleceğe; Gastronomi mirası

Türkiye'nin gastronomi mirasını gelecek nesillere aktarmayı hedefleyen festival, aynı zamanda uluslararası mutfak kültürleri arasında köprü kuruyor. Yarışmanın ilk gününde, katılımcı ülkelerin geleneksel tatlarıyla Türk mutfağının buluştuğu özel sunumlar, canlı performanslar ve alanında usta şeflerin söyleşileriyle etkinlikler devam ediyor.

Final Heyecanı

27 Mayıs'ta yapılacak olan Türkiye finalleriyle devam edecek yarışmanın ardından, 28 Mayıs'ta düzenlenecek ödül töreniyle dereceye giren ekiplere ödülleri takdim edilecek.