Atatürk
    Haberler
Mesleğim Hayatım TEKNOFEST'te

Bakanlığımız ile Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı arasında yapılan işbirliği protokolü kapsamında 17-22 Eylül 2019 tarihlerinde Atatürk havaalanında gerçekleştirilecek olan “İstanbul Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivalinde (TEKNOFEST) Robotik Yarışmalar alanında 3 kategoride yarışmalar düzenlenecektir.

13. Uluslararası MEB Robot Yarışmasında Hızlı Çizgi İzleyen kategorisinden ilk 30 robot, Tasarla Çalıştır kategorisinden ilk 20 robot ve Yumurta Toplama kategorisinden ilk 20 robot, ekip üyeleriyle birlikte davet edilmiştir.

Her kategoride;

1. olan ekibe 10.000TL

2. olan ekibe 7.500TL

3. olan ekibe 5.000TL

ödül verilecektir.

Detaylı bilgi ve katılım formlarına www.robot.meb.gov.tr/haberler/teknofest-robotik-yarismalar adresinden ulaşabilirsiniz.

Ayrıca festival alanında Millî Eğitim Bakanlığı tanıtım alanı yer alacaktır. Bu tanıtım alanında Bakanlığımız bünyesinde bulunan okul/kurumların bilimsel, teknolojik ve eğitimsel ürün veya projeleri sergilenecektir.

Robot yarışması gösterileri, robot eğitim kitleri, beyin gücüyle hareket kontrolü robot eğitim setleri, robotik kol, uluslararası yapılan yarışmalarda dereceye giren ekipler, okullarla ilgili tanıtım dokümanları, video gösterileri yer alacaktır.

Mesleğim Hayatım standı da Teknofest’te sizleri bekliyor olacaktır.

TÜBİTAK’tan derece alan projeler, Güzel Sanatlar Lisesi öğrencilerinden müzik dinletisi, tasarım-beceri atölyesi tanıtımları, MEB Coğrafi Bilgi Sistemi tanıtımı, mesleki ve teknik eğitim kurumları ürün kataloğu web hizmeti tanıtımı, cam işleme, seramik, ahşap oyuncak ve kuyumculuk alanı ürünlerinin tanıtımı, halk oyunları gösterimi ile robot gösteri grupları da bu stantlarda yer bulacak. 

Kayıt için https://www.teknofest.org/kayit-ol.html

Bakanlığımız adına Robotik Yarışmalar kategorisinde ki tüm takımlarımıza ve tanıtım alanlarında görev alacak katılımcılara başarılar dileriz.