Atatürk
    Haberler
Meslek Liseliler Avrupa'da Staj Yapacak

Meslek liseli öğrenciler, Avrupa'daki MÜSİAD üyesi firmalarda staj yapacak. 1-30 Ekim tarihleri arasında yerinde uygulama eğitimlerine katılacak 42 öğrenci dün İstanbul Havalimanı’ndan Viyana ve Brüksel’e yolcu edildi.

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) üyesi olan Avrupa’daki işletmeler, staj için Türkiye’deki meslek liseli öğrencilere kapılarını açtı. Avrupa Birliği Erasmus Mesleki Eğitim Öğrenici ve Personel Hareketliliği için Erasmus Akreditasyonu çerçevesinde düzenlenen mesleki staj hareketliliği kapsamında Avusturya ve Belçika'daki MÜSİAD üyesi firmalarda staj yapacak 42 öğrenci, İstanbul Havalimanı'ndan staj yapacakları şehirlere yolcu edildi.

BİR AY EĞİTİM GÖRECEKLER

MÜSİAD’dan yapılan açıklamada; proje kapsamında dün Avrupa’ya uçan 42 öğrenci; Kartal Atalar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Şehit Yüzbaşı Yusuf Kenan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve Şişli Mesleki ve Teknik Anadolu Meslek Lisesi'nin motorlu araçlar, bilişim teknolojileri, elektrik-elektronik bölümlerinden seçildi. Öğrenciler; Avusturya'nın Viyana ve Belçika'nın Brüksel şehrinde belirlenen MÜSİAD üyesi firmalarda 1-30 Ekim tarihleri arasında staj hareketliliği ve yerinde uygulama eğitimlerine katılacak.