Milli Eğitim Bakanlığı ve Tarım ve Orman Bakanlığı arasında yapılan 'Mesleki ve Teknik Eğitim Liseleri İş Birliği Protokolü' çerçevesinde Muğla'da Köyceğiz Şehit Seyhan Yılmaz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinin ürettikleri çileklerin hasadı gerçekleştirildi.
Milli Eğitim Bakanlığı ile Tarım ve Orman Bakanlığı arasında imzalanan protokol kapsamında, meslek liseleri tarım alanında desteklenmeye, güçlendirilmeye devam ediyor. İmzalanan protokolle öğrenci ve öğretmenlerin tarımsal yeterliliklerinin arttırılması, tarım ve gıda sektöründe ihtiyaç duyulan nitelikli insan gücünün yetiştirilmesi için mesleki ve teknik eğitim faaliyetleri gerçekleştiriliyor.
Protokol çerçevesinde, Köyceğiz Şehit Seyhan Yılmaz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesine, Muğla Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından 15 bin çilek fidesi, 4 bine yakın adaçayı fidesi, bin 800 kekik fidesi ile 500 metrekarelik sera alanına zerdeçal ve sebze tohumu hibe edildi. Okulun tarım için ayrılan 19 dekarlık alanında, Tarım ve Orman İl Müdürlüğü teknik elemanlarının desteğiyle, meslek liseli öğrencilere uygulamalı eğitimler verildi. Açık tarım arazisinde teknik alt yapı çalışmalarının ardından 25 öğrenci, öğretmenlerinin gözetimi ve denetiminde ürünleri, özenle toprakla buluşturdu.
Şehit Seyhan Yılmaz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarım arazisinde meslek liseli öğrenciler tarafından üretilen çileklerin ilk hasadı, Muğla İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Ferman Akbulut, Muğla İl Tarım ve Orman Müdür Yardımcısı Muhammed Sevinç, Köyceğiz İlçe Müdürü Kerem Karahan, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Bünyamin Bozoğlan, öğretmen ve öğrencilerin katılımıyla yapıldı. Protokol, çilek hasadının ve diğer tarımsal faaliyetlerin yapıldığı alanı gezerek incelemelerde bulundu.
Yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Şehit Seyhan Yılmaz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Okul Müdürü Halil İbrahim Kaya "Bizler bugün 'Ürünümüz bol, hasadımız bereketli olsun.' diyerek nisan ayı başında çıktığımız bu yolculukta, bahçemizin artık göz dolduran, verilen emeğin karşılığını veren bir durumda olmasının gururuyla çilek hasadımızı gerçekleştirdik. Çileklerin günlük takibi, mahsulün hastalıklardan korunması, gübreleme çalışmaları gibi tüm tarımsal faaliyetler, alan öğretmenlerimizin gözetimi ve denetiminde öğrencilerimiz tarafından yapıldı. Öğrencilerimiz, çalışmaların her aşamasında yer alırken hem öğrendiler hem de ürettiler. Bizlere destelerinden dolayı İl Milli Eğitim Müdürlüğümüze, tarımsal alanda değerli katkılarından dolayı Tarım ve Orman İl Müdürlüğümüze sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. 5 yıl sürecek olan bu iş birliği protokolü, öğretmenlerimize ve öğrencilerimize motivasyon katarken okulumuzu tarım alanında daha da geliştirip güçlendirecek." dedi.