Atatürk
    Haberler
Meslek liselerimizin atölyeleri; güncel teknoloji ve iş piyasasının ihtiyaçları doğrultusunda, Meslek ve Teknik Eğitim Yolu ile Sosyal ve Ekonomik Uyum Projesi kapsamında yenileniyor.

Mesleki ve Teknik Eğitim Yoluyla Sosyal ve Ekonomik Uyum Projesi'nin genel amacı, Geçici koruma altındaki Suriyelilerin ve Türk ev sahibi toplulukların sosyal ve ekonomik uyumunu, istihdam edilebilirliklerini ve yeterliliklerini iyileştirerek mesleki eğitime teşvik etmektir.

Millî Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen ve Avrupa Birliği tarafından desteklenen Mesleki ve Teknik Eğitim Yoluyla Sosyal ve Ekonomik Uyum Projesi (SEUP) kapsamında İstanbul, Bursa, Gaziantep, Kilis, Şanlıurfa, Mersin, Adana, Hatay olmak üzere 8 pilot ilde 55 mesleki ve teknik lisemizde yaklaşık 1.150 atölyemiz baştan sona yenileniyor. 

Proje kapsamında 3 ana faaliyet yürütülüyor; Atölyelerin tadilatı ve donanımın yenilenmesi, Öğrencilerin eğitimlerine devamı sağlamak amacı ile destek paketlerinin sunulması ile Sosyal uyum ve iletişim faaliyetleri.

21 Meslek Alanı 1.150 Atölye

Proje, bilişim, elektrik/elektronik, güzellik ve saç bakım hizmetleri, makine teknolojisi, metal teknolojisi, mobilya ve iç mekân tasarımı, motorlu araçlar teknolojisi, tekstil teknolojisi, tesisat teknolojisi ve iklimlendirme, moda tasarım teknolojileri, yiyecek içecek hizmetleri, çocuk gelişimi ve eğitimi, hasta ve yaşlı hizmetleri, endüstriyel otomasyon teknolojileri, inşaat teknolojisi, plastik teknolojisi, ayakkabı ve saraciye teknolojisi, gıda teknolojisi, radyo televizyon, tarım, yenilenebilir enerji, baskı teknolojisi, olmak üzere toplamda 21 meslek alanını kapsıyor.

Türkiye'deki Mülteciler için Maddi Yardım Programı (FRIT) Fonu kapsamında Alman Kalkınma Bankası (KfW) aracılığı ile destelenen Meslek ve Teknik Eğitim Yolu ile Sosyal ve Ekonomik Uyum Projesi ile 55 Mesleki ve Teknik Anadolu Lisemizde, 21 meslek alanındaki 1.150 atölyemiz bir yandan mekânsal olarak yenilenirken diğer yandan da en son teknoloji makine, ekipman ve eğitim kitleri ile donatılıyor. 

Atölye Yenileme Çalışmaları

Atölye yenileme sürecinde bilişim, elektrik ? elektronik ve çocuk gelişimi ve eğitimi alanlarında 444 adet atölyenin tadilat ve donanımları tamamlandı. Dağıtımı ve tadilatı devam eden Makina teknolojisi bölümünde 14 okulumuzda 91 adet atölye ve Güzellik ve Saç Bakım Hizmetleri alanında 12 okulumuzda 31 atölye ile toplamda 566 atölyemiz tamamlanmış olacak.