Atatürk
    Haberler
Meslek Lisesi Öğrencileri 1 TL ile 100 Kilometre Giden Elektrikli Araç Yaptılar

Trabzon'un Of ilçesinde meslek lisesi öğrencileri 8 ayda yaptıkları 120 kilo ağırlığındaki elektrikli araç, bir tam şarjla 1 TL'ye 100 kilometre gidebiliyor.

2021 Teknofest Liseler Arası Elektrikli Araçlar yarışması için kolları sıvayan Hacı Mehmet Bahattin Ulusoy Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri elektrikli araç yaptı.

Yaptıkları hesaplamalara göre elektrikli araçlarının bir dolu şarjla elektrikli araçları 100 kilometre gideceğini belirten öğrenciler bunun karşılığında 1 TL'lik enerji harcandığını dile getirdiler. 7 kişilik bir öğrenci grubu ile yaptıkları 'Simurg' isimli araçla Teknofest eleme turlarını geçen öğrenciler, 31-Ağustos-5 Eylül arasında Teknofest Liseler Arası Elektrikli Araçlar yarışmasına katılacak. Türkiye'de 40 lisenin katıldığı yarışmada 'Simurg' takımı, araçlarının hafif olması ve daha fazla mesafe katedebilme özelliğini avantaj olarak kullanacak. Araçlarına güvenen öğrencilerin sonraki hedefi ise tasarımları ve yapımı kendilerine ait batarya paketi ve hub motor yapmak.

Proje hakkında bilgi veren Makine Teknoloji Öğretmeni Fatih Mehmet Aydın, "Teknofest, bu yıl ilk defa liseler arası elektrikli araçlar kategorisinde bir yarışma düzenledi. Bizde okul olarak öğrencilerimizle birlikte bu yarışmaya katılacağız. Teknofest'in iki eleme aşamasını geçtik. Teknofest tarafından 31-Ağustos-1 Eylül arasında İzmit'te yapılacak yarışmalara katılacağız. Bu yarışmada Trabzon'u temsil eden tek okul biziz. Türkiye genelinde 40 araç lise seviyesinde bu yarışmalara katılacak. Bizde bu 40 araçtan birisi olacağız." ifadelerini kullandı.