Atatürk
    Haberler
Meslek Lisesi Öğrencileri 59 Yıllık Traktörü Aslına Uygun Restore Etti

Özel program ve proje uygulayan, tarım alanında sınavla öğrenci alan ve hazırlık sınıfı bulunan Balıkesir Savaştepe Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde köy enstitüsü döneminden kalan 1963 model Massey Ferguson MF35 markalı traktörün restorasyona alınmasıyla ilgili çalışma başlatılmıştı.

Yapılan çalışmalar kapsamında Bigadiç Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi idaresi ve Motor Teknolojileri Bölümü öğretmenleri ve stajyer öğrencileri ile Balıkesir Massey Ferguson Yetkili Servisi koordinesinde traktörün motor, şanzıman, yürüyen aksam, mekanik ve elektriksel bütün aksamının kontrolleri yapılarak değişmesi gereken parçalar yine orijinalleri ile değiştirildi.

Mekanik bütün problemler giderildikten sonra kaporta aksamında tadilata başlandı. Kaportada çürük ve pas olan parçaların tadilatı yapıldıktan sonra; ana şase, kaput, çamurluklar, koltuk demiri, motor bloğu, ön takım ekipmanları ve jantlar sökülerek sanayide bir boya atölyesinde tek tek fırın boya yapıldı.

Tamamen orijinaline sadık kalınarak öğretmen ve öğrencilerimizin başarılı çalışmaları sonucunda yenileme işlemleri gerçekleştirilen ve tekrar kullanıma hazır hale getirilen traktörün Savaştepe Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde sergilenmesi Ar-Ge çalışmalarında ve okul içinde kullanılması planlanıyor.