Atatürk
    Haberler
Meslek Lisesi Öğrencilerine Uluslararası Ödül

2022 yılı STEM Keşif Haftası tüm dünyada yapılan etkinliklerle ve geniş br katılımla tamamlandı. STEM Keşif Haftası yarışmalarından biri olan STEM Alliance-Minecraft Education Edition Competition 2022 yarışması “Aktif Vatandaşlık: Barışı inşa etme” teması ile yapıldı.

Microsoft, STEM Alliance ve Nobel Peace Center iş birliğinde düzenlenen yarışmada 14 yaş üstü kategoride Ankara Altındağ Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi takımı ödül kazandı. Bilişim teknolojileri öğretmeni Selçuk Yusuf Arslan danışmanlığında Mehmet Emin Yaşar, Batuhan Uçar, Ekin Su Şahin, Yusuf Yıldız, Efe Toptaş ve Aral Berkant Yalçın’dan oluşan Atatürk MTAL takımı “Muhammed Yunus ve Sosyal Girişimcilik” isimli bir çalışma yaptı.

2006 yılında Nobel Barış Ödülüne layık görülen Bangladeşli ekonomi profesörü Muhammed Yunus’un ödüle giden hikayesini çalışan öğrenciler özellikle Grameen Bankası ve mikrokredi uygulamalarını anlatan bir Minecraft dünyası tasarladılar.

Yarışmada ülkemize uluslararası birincilik ödülü kazandıran öğrenciler Microsoft’un Minecraft Education ve Mojang ekibi ile tanışma şansı elde edecekler.