Atatürk
    Haberler
Bursa'daki Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği (OİB) Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde kurulması için çalışma başlatılan Ar-Ge merkezi ile yüksek teknolojili ve katma değerli ürünler üretilmesi hedefleniyor.

Bursa'daki Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği (OİB) Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde kurulması için çalışma başlatılan Ar-Ge merkezi ile yüksek teknolojili ve katma değerli ürünler üretilmesi hedefleniyor. Lise Müdürü Metin Sezer, kurulacak ar-ge merkezi hakkında bilgi verdi.

Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB) 20 ilde belirlenen 36 meslek lisesinden biri olan okulda yerli ve milli altyapıya sahip olacak Ar-Ge merkezinde mesleki eğitim, üretim, tasarım ve istihdam ilişkisinin güçlendirilmesi de amaçlanıyor.

Üretilecek katma değerli ürünlerin marka, patent ve tasarımları tescil edilerek üretim kapasiteleri artırılacak Ar-Ge merkezlerinde, uygulamalı eğitimler de yapılarak donanımlı insan kaynağı yetiştirilecek.

Mesleki eğitimin inovasyonla bağı güçlendirilip, kalitenin sürekli iyileştirilmesiyle mezunların istihdamı desteklenecek. Okul müdürü Metin Sezer, AA muhabirine, MEB tarafından "Milli Teknoloji Güçlü Sanayi" vizyonu kapsamında bir hareket başlatıldığını söyledi.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un onayı, Bakan Yardımcısı Mahmut Özer'in takibi ve koordinasyonuyla 20 ilde belirlenen meslek liselerinde Ar-Ge merkezi kurulacağını belirten Sezer, şöyle devam etti:

"Ar-Ge merkezlerinde yüksek teknoloji ürünleri, marka, patent tescilleri, uygulamalı eğitimlerle insan kaynağı yetiştirilmesi hedeflenmektedir. Okulumuzda oluşturulacak Ar-Ge merkezi ile üreteceğimiz yeni teknolojilerle hem okulumuzdaki hem de civar okullar ve bölgemizdeki öğrencilerin projeleri, hayalleri, hedefleri, icatları için bir fırsat tanınacak ve bunlar desteklenecek. Aslında buralarda geleceğin mucitleri için bir kuluçka merkezi, bir üretim merkezi gibi çalışmalar yapılacak."