Atatürk
    Haberler
Meslek Lisesinin Seralarında Yetiştirilen Süs Bitkileri Markalaşma Yolunda

Millî Eğitim Bakanlığı tarafından başlatılan "Mesleki Eğitimde 1000 Okul Projesi" kapsamına alınan Yalova TOBB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, okulun seralarında ürettikleri yıllık 750 bin süs bitkisiyle marka oluşturmayı hedefliyor.

"Çiçek kenti" Yalova'da Mesleki Eğitimde 1000 Okul projesi kapsamına alınan TOBB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi seralarında eğitim alan öğrenciler, yıllık 750 bin süs bitkisi üretiyor.

Projede yer alan ve 1993 yılında Süs Bitkileri Meslek Lisesi olarak kurulan TOBB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin öğrencileri, yıllık 750 bin süs bitkisinin üretildiği seralarında, ülkeye yeni bir marka kazandırmayı hedefliyor.

İmkân farklılıklarının ortadan kalktığı ve sektör ile sanayi iş birliğinin de devreye girdiğinde hem velilerin hem de öğrencilerin gönül rahatlığı içinde bu okulları seçeceği kaydedildi.

Okullar arası başarı farklarını azaltmak ve mesleki eğitimi güçlendirmek için başlatılan Mesleki Eğitimde 1000 Okul projesine, Yalova'dan Şehit Sercan Yazar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Çınarcık Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Bülent Özyürük Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile TOBB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi dâhil edildi.

Okullarda Dinamizm Arttı

Yalova TOBB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin 1993 yılında Türkiye'de süs bitkileri kapsamında kurulan ilk lise olduğu, Yalova'da kesme ve saksı çiçekleri konusunda Türkiye'nin ihtiyacının yüzde 40'ını karşıladığı söylendi. Bu kapsamda da özellikle okulun marka değeri oluşturması konusunda diğer kurumlarla iş birliği içinde olmasının sağlandığı belirtildi. Projeyle, okullarda dinamizmin arttığı ve sektör iş birliğiyle hareket edildiği ifade edildi.

Proje kapsamındaki okulların Kovid-19 salgınıyla mücadeleye Türkiye çapında çok önemli katkılar sağladığı ve gelecekte mesleki teknik anadolu liselerinin gözde olacağına inanıldığı bildirildi.

Çiçek Kenti Yalova'da Marka Oluşturmak Hedefleniyor

Projeyle birlikte okulun daha farklı bir hedefe odaklandığı, Ar-Ge ve bilim sanat merkezleriyle iş birliği yaparak okula bir marka değeri katma hedefi konulduğu belirtildi.

Proje kapsamında seçilen okulların üretimlerine odaklanıldığı, okulun yıllık 750 bin saksı çiçeği ve kesme çiçek üretimi gerçekleştirildiği kaydedilen okulun bu yönünün daha geliştirilmesi amaçlanıyor.

Okulun 12. sınıf öğrencilerinden Yağmur Kara proje kapsamında okullarında yapılan yatırımları yakından takip ettiklerini belirterek projenin, okulun marka oluşturma hedefine yaptığı katkıdan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Öğrencilerden Hikmet Hazar Sönmez ise okullarına yapılan katkıların kendilerini mutlu ettiğine değinerek, mezun olduktan sonra bu alanda çalışarak hayallerini gerçekleştirmek istediklerini ifade etti.