Atatürk
    Haberler
Başkent Aşçılar ve Turizm Derneği Üyelerinin, Tecrübe ve Deneyimlerini Öğrencilerimize Aktarması Amacıyla Düzenlenen İşbirliği Protokülü İmzalandı.

Çankaya Balgat Aliye Yahşi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Yiyecek İçecek Hizmetleri Alanı ile Başkent Aşçılar ve Turizm Birliği Derneği arasında düzenlenen Mesleki Eğitim İşbirliği Protokolünün imza töreni Çankaya Kaymakamı Hüdayar Mete BUHARA ve Çankaya İlçe Milli Eğitim Müdürü Yaşar TÜRK'ün de katılımları ile gerçekleştirildi.

Başkent Aşçılar ve Turizm Derneği'nin, alanlarında saygın ve başarılı işletmelerinde mesleklerini devam ettiren üyelerinin tecrübe ve deneyimlerini öğrencilerimize aktarması amacıyla düzenlenen işbirliği protokülü okulumuz konferans salonunda düzenlenen törenle imzalandı. İmza törenine Çankaya Kaymakamımız Sayın Hüdayar Mete BUHARA, Çankaya İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Yaşar TÜRK, ilçemizde eğitim veren Mesleki ve Teknik Anadolu Liselerinin okul müdürleri, Başkent Aşçılar ve Turizm Birliği Derneği Yönetim Kurulu üyeleri de katıldılar.

Açılış konuşmasını yapan Okul Müdürümüz Sayın Cem Yaşar İPİN, sektörün tecrübesi ile genç şefleri buluşturacak olan bu protokolün okulumuz için ne kadar önemli olduğunu aktardı. Katılımları için Sayın Kaymakamımıza ve İlçe Milli Eğitim Müdürümüze teşekkür etti.

Çankaya Kaymakamımız Sayın Hüdayar Mete BUHARA yaptığı konuşmada, sektörle mesleki eğitim kurumları arasındaki işbirliğinin son derece önemli olduğunu ve bu protokolleri artırmanın en büyük hayalleri olduğunu söyledi. Öğrencilerin sektörün ustaları ile erken yaşta buluşmasının önemine değindi. Bu protokolün hem Ankara hem de tüm Türkiye için örnek teşkil edeceğini aktardı. Ülkemizin bulunduğu coğrafya itibariyle yemek kültürü açısından son derece avantajlı bir konuma sahip olduğunu, uluslararası standartlarda eğitimlerle bunu ülkemiz için büyük bir avantaja dönüştürebileceğimizi, bizim ülkemizin de mutfağı ile ön plana çıkabilecek bir lokasyonda bulunduğunu aktardı. Mesleki eğitimde son derece önemli bu işbirliği protokolünü hayata geçirdikleri için Okul Müdürümüz Cem Yaşar İPİN' e ve Başkent Aşçılar ve Turizm Birliği Derneği Başkanı Şenol BOZKURT'a teşekkür ettiler.

Protokol imza töreninin ardından Başkent Aşçılar ve Turizm Birliği Derneği Başkanı Şenol BOZKURT, protokol taraflarına plaketlerini sundu.

Yine okul müdürümüz Sayın Cem Yaşar İPİN, Dernek Başkanı Sayın Şenol BOZKURT'a okulumuz adına plaketlerini taktim ettiler.