Atatürk
    Haberler
Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürü Nazan Şener'den Konya'daki Meslek Liselerine Ziyaret

“Tarım Alanında Örnek Uygulamaların Yaygınlaştırılması ve Yenilikçi Uygulamaların Geliştirilmesi Çalıştayı” kapsamında Konya’da bulunan Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürü Nazan Şener, Konya'daki bazı meslek liselerine yönelik ziyaretler gerçekleştirdi.

İlk olarak Karatay Kılıçaslan İMKB Mesleki Teknik Anadolu Lisesi maske üretim atölyesini ziyaret eden ve okulda üretilen ilk maske makinasını inceleyen Şener, okul tarafından yeni üretilen lazer markalama makinesinin çalışması hakkında da bilgi aldı. Daha sonra makine teknolojisi alanına geçerek lazer kesim makinesi ve CNC Router makinelerinin çalışmaları, üretimleri ve pazarlamasının yapılmasına ilişkin bilgiler alan Şener, emeği geçenlere teşekkürlerini iletti. 

Selçuklu Mehmet Tuza Pakpen Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi atölye ve sosyal tesislerini de ziyaret eden Nazan Şener, Ar-Ge ve tasarımları yapılarak seri üretimleri devam eden ürünleri inceledi. Sıfır atık kapsamında üretimi yapılan lastik öğütücü makinaları, 33 farklı özel eğitim meslek lisesi için üretilen tam otomatik kompost makinası, tarım inovasyon ödülü kazanan Güneş Enerjili Kompost Makinası, savunma sanayisi kapsamında seri üretimi yapılan İHA parçaları, Covid-19 sürecinde üretimleri yapılan dezenfektan standları ve pedallı çeşme sistemlerini inceleyerek memnuniyetini ileten Şener, öğrencilerle sohbet etti.

Son olarak Karatay Aykent Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde incelemelerde bulunan Şener, okulda bulunan saya atölyesini ve üretim atölyesini gezerek öğrencilerden yaptıkları işler hakkında bilgi aldı.