Atatürk
    Haberler
Samsun Vezirköprü MTAL, depremzedelere seyyar duş kabini, tuvalet ve banyo sobaları üretiyor.

Kahramanmaraş'ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremler sonrası bölgeye yardımlar sürüyor.

Bu kapsamda Samsun İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde Vezirköprü Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile Çarşamba Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrenci ve öğretmenleri tarafından deprem bölgesinin acil ihtiyaçları üretiliyor.

Vatandaşlarımıza yardım eli uzatarak gönül köprüsü kuruyor. Bu kapsamda okul bünyesinde tüm imkânlar seferber edilerek öğretmen ve öğrencilerimizin yoğun gayretleriyle deprem bölgesinde acil ihtiyaç duyulan malzemelerin üretimi gerçekleştiriliyor.

Okulun imkânları dâhilinde depremden etkilenen insanların hayatını kolaylaştıracak, yaralarına bir nebze de olsa merhem olabilecek ürünler tespit edilmiş ve projeler üretilmiştir. Bu kapsamda Vezirköprü Meslekî ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencilerinin katkılarıyla çadır sobası, seyyar tuvalet ve seyyar banyo üretimi gerçekleştirilerek deprem bölgesine gönderilmiştir. Üretilen malzemelerin dışında deprem bölgesinde ihtiyaç duyulan soba küreği, çaydanlık ve soba borusu dışarıdan temin edilerek depremden etkilenen bölgelere gönderilmiştir.