Atatürk
    Haberler
METEK III Projesi kapsamında, 15 Sektörel Mükemmeliyet Merkezinin hazırlıkları devam ediyor.

Mesleki ve Teknik Eğitimin Kalitesinin Artırılması (METEK III) Projesi kapsamında, 15 Sektörel Mükemmeliyet Merkezinin hazırlıkları devam ediyor.

25 mesleki ve teknik alanına ve mesleki yabancı dil, fen ve matematik uygulamaları konularına odaklanacak 15 Sektörel Mükemmeliyet Merkezinin hazırlıkları devam ediyor. Belirlenen 15 Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bünyesinde hayata geçecek Sektörel Mükemmeliyet Merkezleri sektörün güçlü olduğu yerlerde konumlanıyor. Ankara, Antalya, Bursa, İzmir, İstanbul ve Kocaeli illerinde yer alacak Sektörel Mükemmeliyet Merkezleri alan öğretmenlerinin mesleki gelişimi için irtibat noktaları olarak görev yapacak.

Genel Müdürlüğümüz bünyesinde yürütülen Sektörel Mükemmeliyet Merkezlerinin Kurulması Yoluyla Mesleki ve Teknik Eğitimin Kalitesinin Artırılması (METEK III) Projesi kapsamında kurulacak Merkezlerin ofislerinin işlerlik kazanması için cihaz, mobilya ve araç alımı projenin Mal Alım Bileşeni kapsamında gerçekleştiriliyor. Teslimat ve alım işlemleri süren cihaz, mobilya ve araçlar ile Sektörel Mükemmeliyet Merkezleri işlerlik kazanmaya hazır hale gelecek. Diğer yandan kurguya yönelik faaliyetlerin eş zamanlı yürütülerek tamamlanmasının ardından Merkezlerde görev yapacak personel odak noktası olan alanda öğretmenlerin eğitimine yönelik sektörle iş birlikleri geliştirerek, yenilikleri mesleki gelişim faaliyetleri ile öğretmenlere aktaracak.

Sektörel Mükemmeliyet Merkezlerinin ulusal olarak öğretmenlere yönelik mesleki gelişim faaliyetleri için koordinasyonu ofisi olarak faaliyet göstermesinin yanında, özel sektör ve mesleki eğitim iş birliğinin güçlendirilmesine yönelik çalışmalar yürütmesi amaçlanıyor. Ayrıca, uluslararası fon kaynakları için de uygun bir yapıda kurgulanacak olan Sektörel Mükemmeliyet Merkezleri, mesleki ve teknik eğitimin uluslararasılaşmasında önemli bir parça olarak görev yapabilecek. Buradan elde edilecek kazanımların tamamında alan öğretmenlerinin mesleki gelişimi merkeze alınacak.