Atatürk
    Haberler
Tiyatro oyununun tüm dekor afiş ve panolarını Dikmen Nevzat Ayaz MTAL hazırlıyor.

“SANATSIZ ZANAAT OLMAZ”

“Bu Tiyatro Oyunundaki; Oyuncular, izleyiciler, Sahne Dekor ve Afiş Tasarımcıları, Kostüm Tasarımcıları ve Sahne Makyaj Sanatçıları Meslek Liseli”

Ankara ili Çankaya ilçesi Dikmen Nevzat Ayaz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinin sergiledikleri “Lokanta ” isimli tiyatro oyununun tüm dekor afiş ve panoları okulun Grafik ve Fotoğrafçılık alanında öğrenim gören öğrenciler tarafından hazırlanmıştır.

Oyunun tüm sahne kostümleri okulun Moda Tasarım Teknolojileri alanında öğrenim gören öğrenciler tarafından tasarlanarak dikilmiştir.

Oyuncuların sahne makyajları Güzellik Hizmetleri alanında öğrenim gören öğrenciler tarafından yapılmıştır.

Oyundaki replikler edebiyat öğretmenlerinin katkılarıyla oluşturulmuştur. Tiyatro Oyununun her aşaması Dikmen Nevzat Ayaz MTAL atölye ve konferans salonunda okulun öğretmen ve öğrencilerinin emekleriyle ve işbirliğiyle hazırlanarak sergilenmiştir. Sergiledikleri tiyatro oyunu ile dayanışmayı ve takım çalışmasını öğrenen öğrencilerin sosyalleşmelerinin yanında kendilerine olan güvenleri, iletişim becerileri ve problem çözme yetenekleri gelişmiştir.

Okulun diğer öğrencileri de hem aktif olarak sürece katkı sunmuş hem de oyunu izleyerek olaylara farklı açılardan bakabilmeyi, duygudaşlığı ve işbirliği halinde çalışmayı öğrenmişlerdir. Ayrıca estetik algıları gelişen öğrencilerin sanata olan ilgisi de artmıştır.