Atatürk
    Haberler
TÜRKİYE'NİN İLK VE TEK HAVACILIK, UZAY VE TEKNOLOJİ FESTİVALİ TEKNOFEST 2023, ANKARA'DA ETİMESGUT HAVALİMANI'NDA KAPILARINI AÇTI.

30 Ağustos- 3 Eylül tarihleri arasında düzenlenen festivalde ilk gün geride kalırken Millî Eğitim Bakanlığına bağlı olan stantlar büyük ilgi gördü.

Millî Eğitim Bakan Yardımcısı Kemal ŞAMLIOĞLU; Milli Teknoloji Hamlesinin geliştirilmesi hususunda önemli rol oynayan Millî Eğitim Bakanlığı ve birçok kuruluşun paydaşlığıyla, Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı yürütücülüğünde düzenlenen TEKNOFEST Ankara açılışına katılarak Bakanlığımıza ait stant alanını ziyaret etti. Sayın ŞAMLIOĞLU'na ziyareti esnasında Genel Müdürümüz Ali KARAGÖZ refakat etti.

Millî Eğitim Bakan Yardımcısı Kemal ŞAMLIOĞLU ve Genel Müdürümüz Ali KARAGÖZ, gençlerle bir araya gelerek sergiledikleri projeler hakkında bilgi aldı. Genel Müdürlüğümüz koordinesinde yürütülen TEKNOFEST Ankara'da, Bakanlığımızın farklı birimlerinin katılımıyla sergilenen teknolojik ürünler ve çalışmalar hakkında öğretmen ve öğrencilerle sohbet etti.

TEKNOFEST'e katılan Bakanlığımız birimlerinin, öğrencilerimizle hazırladıkları teknolojik ürünler ve çalışmalar her yaştan yoğun bir katılımcı ziyaretiyle ilgi görmektedir. TEKNOFEST'te tamamı geleceğin odak alanlarında kurgulanan teknoloji yarışmaları, hava gösterileri, konserler ve birçok etkinlik; 3 Eylül Pazar gününe kadar Ankara Etimesgut Havalimanı'nda ziyaretçilerini beklemektedir.