Millî Eğitim Bakanlığı ve İstanbul Sanayi Odası (İSO) arasında, İstanbul'da mesleki eğitimde yazılım konusunun ele alındığı bir toplantı düzenlendi. Video konferans yöntemiyle İSO Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan'ın ev sahipliğinde gerçekleştirilen toplantıya Millî Eğitim Bakan Yardımcısı Mahmut Özer de katıldı.
Yazılım alanında mesleki eğitimin geliştirilmesine yönelik İstanbul Sanayi Odası ile yapılan toplantının açılışında konuşan Millî Eğitim Bakan Yardımcısı Mahmut Özer, İSO'ya ve Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan'a meslek liseleri konusunda yaptıkları ortak çalışmalar için teşekkür etti.
İSO ile problem çözen ve aynı dilin konuşulduğu bir iş birliğini yürüttüklerini belirten Özer, Mesleki Eğitim İş Birliği Projesinde (MEİP) son üç yılda önemli mesafe aldıklarını söyledi. Özer, kaynakçılık ile başlayan tematik iş birliğinin yazılım ile süreceğini kaydetti. Özer, yaptıkları çalışmaların mesleki eğitimin ayağa kalkması ile ilgili bir sinerjiye dönüştüğünü belirterek ihtiyaç olan alanlarda birlikteliklerinin süreceğini kaydetti.
Sanayiciler olarak MEİP çerçevesinde böyle bir ekiple çalıştıkları için kendilerini çok şanslı hissettiklerini söyleyen İSO Başkanı Erdal Bahçıvan da Millî Eğitim kadroları ile birlikte Türkiye'nin eğitim hayatında mesleki eğitimin geleceği adına önemli fidanlar ektiklerini söyledi. Bahçıvan, şu anda tüm amaçlarının bu süreci daha verimli ve kalıcı hâle getirmek olduğunu vurguladı. Bahçıvan, kaynakçılığın geleneksel ama ihtiyaç olan bir konu olduğunu, geleceğimiz için önemli olan yazılım konusunda da benzer çalışmayı yapacaklarını ifade etti. Yazılım konusunda meslek liseleri için geliştirecekleri projelerin bu sürecin en çarpıcı örneğini oluşturacağına inandığını vurgulayan Bahçıvan, yazılım meslek liselerini bu nedenle çok önemsediklerini dile getirdi. Bahçıvan, 2021-2022 eğitim öğretim döneminde bu liseleri hazır etmek istediklerini belirterek bugünkü toplantıda bunun nasıl fiiliyata geçirileceği konusunda verimli bir fikir alışverişi yapacaklarını belirtti.
Açılış konuşmalarının ardından yazılım sektörü ile yakından ilgili olan sanayiciler de söz alarak bu konudaki düşüncelerini Millî Eğitim Bakanlığı yetkililerine aktardı. Sanayiciler sürecin nasıl verimli bir iş birliğine dönüşebileceğine ilişkin düşüncelerini dile getirdi. İstişareler sonucunda yazılım konusunda atılacak adımların ülkemizde gençlerin eğitimi, sanayimizin ihtiyacı ve ülke ekonomisine katma değer yaratma noktasındaki önemi konusunda mutabık kalınarak İstanbul'da yazılım alanında bir merkez olacak örnek bir meslek lisesi oluşturma projesinin en kısa zamanda hayata geçirilmesi için gerekli adımların atılması için görüş birliğine varıldı.