Atatürk
    Haberler
Zonguldak'ta Şehit Sacit Olcay Kabaklıoğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri okulun serasında yerli tohumla sebze üretimine başladı.

Zonguldak'ta öğrenciler okul serasında yerli tohum ürettiler. Öğrenciler yetiştirdiği tohumları ücretsiz olarak üreticilere dağıtıyor.

Çaycuma ilçesinde bulunan Şehit Sacit Olcay Kabaklıoğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri okulun serasında yerli tohumla sebze üretimine başladı. Burada yetiştirilen ürünler, ihtiyaç sahibi ailelere ücretsiz dağıtılıyor. 'Ülkem İçin Üreteceğim' sloganıyla hayata geçirilen projede öğrenciler, belde ve köylerden toplanan yerli tohumları kullanarak mevsimine göre yetiştirdikleri marul, brokoli, lahana, ıspanak, maydanoz, soğan, domates, salatalık, biber ve patlıcanı ihtiyaç sahipleri ailelere ulaştırmak istedi. Bunun için Nebioğlu Belediyesi'nin desteğini alan ve serada yetiştirdikleri ürünleri poşetleyerek ihtiyaç sahiplerine ulaştırılması için zabıta görevlerine teslim eden öğrenciler, üretmenin ve paylaşmanın mutluluğunu yaşadı.

ÖZ GÜVENLERİ ARTTI

Okul müdürü Tekin Verim, uygulama sahası içerisinde yazlık ve kışlık ürünler yetiştirdiklerini, bunların sayısını her geçen gün arttırmaya çalıştıklarını söyledi. Öğrencilerin projenin sloganını benimsediklerini belirten Verim, “Maalesef gençlerimizde tüketen toplumun vermiş olduğu bir özenti oluşuyor, biz bunu kırmaya çalıştık. Üretmenin, üreten bir toplum ve gençlik olmanın önemini ön plana çıkarmaya çalıştık" dedi.