Atatürk
    Haberler
Yeşil Silvan Meslek Lisesi Hayata Dokunuyor

Diyarbakır’ın Yeşil Silvan Meslek Lisesi öğrencileri tarafından “Meslek Lisesi Öğrencileri Ailelerimizle Buluşuyor Projesi’’ kapsamında birçok varlıkları insanın yapması gereken insanı görevi, el emeklerine sevgilerini de katarak yardıma muhtaç ailelerin evlerine yaptıkları küçük dokunuşlarla, büyük mutluluklar katıyorlar.

Yeşil Silvan Meslek Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri Silvan ilçesinde yaşlı ve hasta bakımı, konularda bir yardım kuruluşu hüviyetinde çalışmalarını sürdürüyorlar.

Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü’nün sorumluluk projeleri kapsamında ülke genelinde 2018 yılından itibaren uygulanan ‘‘Meslek Lisesi Öğrencileri Ailelerimizle Buluşuyor Projesi’’ kapsamında okulumuz Yeşil Silvan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (Sağlık Meslek Lisesi) öğretmen ve öğrencileri tarafından Silvan ilçemiz ilçesinde ikamet eden ihtiyaç sahibi vatandaşlar ziyaret ederek çalışmalarını sürdürüyor.

Yapılan çalışmalar konusunda açıklamalarda yapan Yeşil Silvan Meslek Lisesi Müdürü Mehmet Salih Çaçan, ‘‘Müdürlüğümüzün geçmiş yıllarda da başarılı bir şekilde yürüttüğü bu projenin bu yıl pandemi tedbirleri kapsamında ilçemiz merkezinde ikamet edip sağlık hizmetlerine erişim noktasında dezavantajlı durumda bulunan vatandaşlara uygulanması kararı alınmıştır. Bu doğrultuda okulumuz gönüllü öğretmen ve öğrencilerinden oluşturulan ekiplerle belirlenmiş ailelere yıl boyunca yapılacak ziyaretlerle özellikle Covid 19 Salgını ile ilgili hijyen, mesafe, maske kullanımı vb. konularda gerekli bilgilendirmelerin, talep eden vatandaşlarımızın tansiyon, şeker, nabız ölçümlerinin yapılması ayrıca dezenfektan ve maske dağıtımı yapılması amaçlanmaktadır” dedi.